Kosteuskartoitukset

Byggtask tarjoaa kosteuskartoituspalveluita alueilla Oulu, Rovaniemi, Tornio, Kemi ja myös muualla Lapin alueella, kuten Ylläs ja Levi. Toimimme koko Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueella, joten älä epäröi pyytää tarjousta palveluistamme. Kosteuskartoitus on välttämätön työkalu rakennuksen terveyden tarkistamiseksi. Se antaa tarkan kuvan rakennuksen kosteustilanteesta ja mahdollisista kosteusongelmista. Kosteuskartoituksen avulla voidaan tunnistaa piilossa olevat kosteusvauriot ja ongelmat, jotta ne voidaan korjata ajoissa.

Kosteuskartoitus on suunniteltu paljastamaan mahdollinen kosteusvaurio sekä määrittelemään sen laajuus. Se on erityisen tärkeää rakennuksissa, joissa on märkätiloja, kuten kylpyhuoneita. Kosteuskartoituksessa mittauskohde saattaa koostua useammasta eri materiaalista, joten se on mittaustapana heterogeeninen. Rakennuksen märkätilojen määräaikaiseen kosteuskartoitukseen on syytä valmistautua, kun rakennuksen märkätilojen valmistumisesta on kulunut noin kaksikymmentä vuotta. Asuntokauppojen yhteydessä on järkevää suorittaa märkätilojen kosteuskartoitus myös kerros-, rivi- tai erillistalokohteesta asunto-osakeyhtiössä. Tämä varmistaa asuntokauppojen laadukkaan onnistumisen ja välttää turhia viivytyksiä muutossa.

Kosteuskartoituksen tarve voi ilmaantua, jos tilojen käyttäjä havaitsee tiloissa poikkeuksellista hajua tai muita kosteuteen liittyviä muutoksia rakenteissa. Äkilliset vesivahingot ovat selkeä merkki kosteuskartoituksen tarpeesta. Kosteuskartoitus suoritetaan kapasitiivisella pintakosteusmittarilla, joka ottaa vertailuarvoja ja verrataan niitä samasta tilasta otettuihin mitta-arvoihin. Tämän perusteella on mahdollista arvioida kosteusvauriota rakenteessa.

Mitä hyvä kosteuskartoittaja tekee?

  • Tavoite: Kosteuskartoituksen tavoitteena on antaa selkeä kuva rakennuksen kosteustilanteesta ja mahdollisista korjaustarpeista.
  • Sisältö ja laajuus: Kosteuskartoitus kattaa rakennuksen märkätilat, kuten kylpyhuoneet, WC:t ja kodinhoitohuoneet. Kartoituksessa tarkastetaan erityisesti riskialueet, kuten vesiputkien ja viemärien lähellä olevat alueet.
  • Tarkastusmenetelmät: Kosteuskartoituksessa käytetään rakennetta rikkomattomia menetelmiä, kuten kosteudentunnistinlaitteita. Tarvittaessa tehdään myös porareikämittauksia.
  • Raportointi: Kosteuskartoituksen jälkeen laaditaan yksityiskohtainen raportti, joka sisältää kaikki havainnot, suositukset ja jatkotoimenpiteet.
  • Kosteuskartoittajan vastuu ja asiantuntemus: Kosteuskartoittajan tulee olla pätevä ja kokenut. Hänellä on tiettyjä vastuita tarkastuksen suorittamisessa ja raportin laatimisessa.
  • Apuvälineet: Kosteuskartoituksessa käytetään erilaisia apuvälineitä, kuten kosteudentunnistinlaitteita ja porakoneita.

Kosteusmittaustavat

Kosteusmittaukset ovat tarkempia tutkimusmenetelmiä. Rakennekosteusmittaus on keskeinen osa rakennuksen kosteuden hallintaa, ja siihen on olemassa useita erilaisia mittaustapoja. Yksi yleisimmistä on kapasitiivinen pintakosteusmittari, joka mittaa rakenteen pinnan kosteutta ilman, että se vahingoittaa rakennetta. Tämä on nopea ja helppo tapa saada yleiskuva rakenteen kosteustilanteesta. Toinen yleinen mittaustapa on porareikämittaus, jossa rakenteeseen porataan pieni reikä ja mittaus suoritetaan reiän kautta. Tämä antaa tarkempaa tietoa rakenteen sisäisestä kosteustilanteesta. Rakennekosteusmittauksia tehdään rakenteiden pinnoitettavuuden mittaamiseksi sekä kartoituksen tutkimiseksi. Rakenteista voidaan tehdä myös näytepalamittauksia, mikäli mittausolosuhteet ovat vaihtelevat, jolloin esim. betonista otetaan näytepala mittausyvyydeltä ja se asetetaan tiiviiseen lasiseen koeputkeen, näytepalan annetaan tasaantua putkessa ja tasalämmössä n. vuorokauden ajan, jonka jälkeen kosteus voidaan mitata. Puunkosteus voidaan mitata puunkosteusmittarilla ja se antaa tarkkoja tuloksia nopeasti.

Hinnasto

SijaintiHinta, sis. alv 24 %
Kosteuskartoitus Tornio250€
Kosteuskartoitus Keminmaa250€
Kosteuskartoitus Kemi250€
Kosteuskartoitus Tervola, Ylitornio300€
Kosteuskartoitus Rovaniemi, Pello350€
Kosteuskartoitus Oulu350€
Kosteuskartoitus Levi, Ylläs, Kolari, Kittilä400€
Hinnat sisältävät tavanomaisen tilan kartoituksen(esim. muutama huone), matkakustannukset ja raportoinnin. Kosteuskartoituksessa kartoitetaan vahinko tai vaurioalue esim. pintakosteudenosoittimella. Suuremmat ja laajemmat vahingot sovitaan erikseen. Vian selvittäminen sovitaan erikseen 100 €/h, sis. alv 24%.

Hyvä kosteuskartoitustapa

Suosittelemme valitsemaan kosteuskartoittajat, jotka noudattavat alan parhaita käytäntöjä ja standardeja. Kosteuskartoituksen laatu on erittäin tärkeää, jotta saadaan tarkka ja luotettava kuva rakennuksen kosteustilanteesta. Kun puhutaan rakennusten kosteuskartoituksesta, on tärkeää korostaa hyvän kartoitustavan merkitystä. Hyvä kartoitustapa alkaa aina huolellisella suunnittelulla ja valmistautumisella. Ennen itse kartoitusta on tärkeää tunnistaa rakennuksen historia, mahdolliset aikaisemmat vauriot ja korjaukset sekä rakennuksen käyttötarkoitus. Kartoituksen aikana tulee käyttää oikeita mittausvälineitä ja -menetelmiä, ja mittaukset tulee suorittaa systemaattisesti ja kattavasti. Tämä tarkoittaa, että kaikki potentiaaliset riskialueet tarkastetaan huolellisesti. Lisäksi on tärkeää dokumentoida kaikki havainnot ja mittaukset selkeästi, jotta jatkotoimenpiteet voidaan suunnitella tehokkaasti. Hyvä kartoitustapa huomioi myös rakennuksen käyttäjien turvallisuuden ja terveyden, ja pyrkii minimoimaan häiriöt rakennuksen normaalille käytölle.

Usein kysytyt kysymykset

Miksi kosteuskartoitus on tärkeä?

Kosteuskartoitus on keskeinen osa rakennuksen terveyden ylläpitoa. Kosteuskartoitus on tärkeä, koska se paljastaa piilevät kosteusvauriot, suojaa rakennuksen käyttäjiä terveysriskeiltä ja estää rakenteellisia vaurioita, jotka voivat johtaa kalliisiin korjaustoimenpiteisiin tulevaisuudessa.

Milloin kosteuskartoitus tulisi tehdä?

Kosteuskartoitus tulisi tehdä, kun epäillään kosteusvaurioita rakennuksessa, havaitaan poikkeuksellista hajua tai muita kosteuden merkkejä, sekä ennen kiinteistön kauppaa tai suurempia remonttitöitä varmistamaan rakenteiden kunto. Ole meihin yhteydessä jo epäilyksestä.

Mikä on kosteuskartoitus?

Kosteuskartoitus sisältää rakennuksen märkätilojen tarkastuksen, kosteusmittaukset ja raportin laatimisen. Kosteuskartoitus on menetelmä rakennuksen kosteusvaurioiden tunnistamiseksi ja niiden laajuuden arvioimiseksi. Se suoritetaan erityisillä mittausvälineillä ja auttaa varmistamaan rakenteiden terveyden ja turvallisuuden. Kartoituksen avulla voidaan suunnitella mahdolliset korjaustoimenpiteet.

Mikä on kosteuskartoituksen hinta?

Kosteuskartoituksen hinta vaihtelee riippuen kohteen koosta ja laajuudesta. Hinnat alkavat 350 €, mutta laajuus ja tutkimusmenetelmät vaikuttavat lopulliseen hintaan. Alkaen hinnalla saat ainakin tietoon nykytilan ja tarvittavat lisätutkimukset. Pyydä tarjous kosteuskartoituksesta Byggtaskilta.

Palvelut

Kuntotarkastukset

Kuntotarkastus on keskeinen osa asuntokauppaa ja kiinteistön ylläpitoa. Tarjoamme perusteellisia ja ammattitaitoisia kuntotarkastuksia Lapin alueella. Ennen kuntotarkastusta perehdymme lähtötietoihin ja teemme alkuhaastattelun. Kuntotarkastuksen jälkeen laadimme yksityiskohtaisen kuntotarkastusraportin, joka antaa selkeän kuvan mahdollisista korjaustarpeista. Mietitkö asunnon kuntotarkastuksen kustannuksia ja kuka maksaa? Ota yhteyttä, niin neuvomme ja opastamme sinua läpi prosessin.

Rakennustyön valvonta

Rakennustyön valvonta on avain onnistuneeseen ja laadukkaaseen rakennusprojektiin. Erikoistumme erityisesti vastaavan työnjohtajan palveluihin ja kylpyhuoneremonttien valvontaan, varmistaen, että remontti suoritetaan korkeimpien standardien mukaisesti. Tarvitsetko kylpyhuoneremontti valvojaa tai mietitkö remontin valvonnan hintaa? Olemme täällä auttaaksemme. Tarjoamme kattavaa rakennustöiden valvontaa, joka kattaa kaikki remontin vaiheet alusta loppuun. Luota ammattitaitoomme ja varmista, että rakennusprojektisi toteutetaan sujuvasti ja laadukkaasti.

Kosteuskartoitukset

Tarve kosteuskartoitukselle voi syntyä esim. vesivahingon seurauksena tai kosteusvaurio epäilystä. Yleensä vesivahinko huomataan helposti, mikäli ne liittyvät laitteiden rikkoutumiseen tai esim. vesikaton vuotoon. Vesivahingon kosteuskartoituksessa selvitetään vahinkotapahtuman laajuus, mitä on tapahtunut ja miksi vesivahinko on päässyt tapahtumaan. Kartoituksessa raportoidaan myös vahinkoalueen tilat, niiden pintamateriaalit ja pinta-alat, jolloin kartoitusraportti toimii mm. vakuutusyhtiön työkaluna korvauspäätöksissä. Mikäli asut asunto-osakeyhtiössä, niin tutkimuksiin pitää olla taloyhtiön lupa, joten näissä tapauksissa kannattaa edetä isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan kautta.


Mielenkiintoista ja tärkeää luettavaa

Arvostan sisäilmayhdistyksen Terveelliset tilat tietojärjestelmää ja suosittelen jokaisen perehtymään heidän tarjoamaan tietoon (https://www.sisailmayhdistys.fi/Terveelliset-tilat)

Lyhyt tietoisku rakentaja.fi palvelusta vastaavan työnjohtajan tehtävistä. Suosittelen rakentajia liittymään rakentaja.fi jäseneksi, sieltä saa paljon hyvää tietoa rakennushankkeeseen ryhtyvälle. Vastaavan työnjohtajan tehtävistä on hyvä sopia aina sopimuksella. (https://www.rakentaja.fi/artikkelit/633/vastaava_tyonjohtaja.htm)

Scroll to Top