Rakennustyön valvonta

Rakennustyön valvonta Tornio, Kemi, Rovaniemi ja Oulu

Rakennustyön valvonta on keskeinen osa rakennus- ja korjaushankkeiden onnistumista. Valvonta varmistaa, että työt toteutetaan laadukkaasti, sopimuksen mukaisesti ja taloyhtiön edun mukaisesti. Valvonta takaa, että tilaaja saa mitä on tilannut sekä varmistaa, että työt tehdään turvallisesti ja terveellisesti.

Miksi rakennustyön valvonta on tärkeää?

 1. Laadun varmistaminen: Kokeneet valvojat varmistavat, että rakennushanke toteutetaan sopimuksenmukaisesti laadusta tinkimättä.
 2. Asiakkaan edun valvonta: Valvoja on puolueeton asiantuntija, joka huolehtii asiakkaan edusta ja katsoo, että rakennus- tai korjaushanke toteutetaan sopimuksen mukaisesti suunnittelusta luovutukseen saakka.
 3. Riskienhallinta: Valvoja raportoi rakennuttajalle mahdollisista riskitekijöistä ja ongelmista.

Mitä rakennusvalvojan tehtäviin kuuluu?

Rakennustyön valvontaan kuuluu monia tehtäviä ja valvontasopimuksessa määritelläään tarkemmin, mitä valvojalle on toimeksiannettu. Rakennustyön valvojan tehtäviä korjaushankkeissa ovat esimerkiksi:

 • Suunnitelmiin ja kiinteistöön tutustuminen
 • Työmaan aloituskokouksen ja pöytäkirjan teko
 • Työmaavalvontakäynnit sopimuksen mukaan
 • Aikataulun, laadun ja urakkalaskutuksen valvonta työn aikana
 • Vastaanottotarkastuksen ja pöytäkirjan teko
 • Jälkitarkastuksien ja pöytäkirjan teko
 • Taloudellisen loppuselvityksen ja pöytäkirjan teko
 • Takuutarkastuksen ja pöytäkirjan teko

Missä vaiheessa rakennusvalvoja kannattaa palkata?

On suositeltavaa palkata valvoja tai valvojat hankkeeseen mukaan jo ennen urakoinnin kilpailutusta. Valvojan ammattitaidon avulla voidaan varmistaa tehtyjen suunnitelmien asianmukaisuus ja toteutuskelpoisuus, jolloin urakkakilpailutus saadaan toteutettua tehokkaasti hankkeen ominaisuudet huomioiden.

Kylpyhuoneremontin Valvonta

Kylpyhuoneremontti on yksi kodin vaativimmista ja kriittisimmistä remonteista, joka vaatii erityistä huomiota ja ammattitaitoa. Valvonnan tarkoituksena on varmistaa, että kaikki työvaiheet suoritetaan asianmukaisesti, laadukkaasti ja voimassa olevien määräysten mukaisesti. Kylpyhuoneremontin valvonnassa keskitytään erityisesti vesieristyksen, kaatojen, viemäröinnin ja sähköasennusten oikeaoppiseen toteutukseen. On tärkeää, että valvoja tarkastaa materiaalien laadun, työn suorituksen sekä huolehtii siitä, että kaikki työvaiheet dokumentoidaan asianmukaisesti. Tämä ei ainoastaan takaa remontin onnistumista, vaan myös lisää asukkaiden turvallisuutta ja kylpyhuoneen käyttöikää. Oikein valvottu kylpyhuoneremontti on investointi, joka maksaa itsensä takaisin niin rahallisesti kuin mielenrauhassakin.

Palvelut

Kuntotarkastukset

Kuntotarkastus on keskeinen osa asuntokauppaa ja kiinteistön ylläpitoa. Tarjoamme perusteellisia ja ammattitaitoisia kuntotarkastuksia Lapin alueella. Ennen kuntotarkastusta perehdymme lähtötietoihin ja teemme alkuhaastattelun. Kuntotarkastuksen jälkeen laadimme yksityiskohtaisen kuntotarkastusraportin, joka antaa selkeän kuvan mahdollisista korjaustarpeista. Mietitkö asunnon kuntotarkastuksen kustannuksia ja kuka maksaa? Ota yhteyttä, niin neuvomme ja opastamme sinua läpi prosessin.

Rakennustyön valvonta

Rakennustyön valvonta on avain onnistuneeseen ja laadukkaaseen rakennusprojektiin. Erikoistumme erityisesti vastaavan työnjohtajan palveluihin ja kylpyhuoneremonttien valvontaan, varmistaen, että remontti suoritetaan korkeimpien standardien mukaisesti. Tarvitsetko kylpyhuoneremontti valvojaa tai mietitkö remontin valvonnan hintaa? Olemme täällä auttaaksemme. Tarjoamme kattavaa rakennustöiden valvontaa, joka kattaa kaikki remontin vaiheet alusta loppuun. Luota ammattitaitoomme ja varmista, että rakennusprojektisi toteutetaan sujuvasti ja laadukkaasti.

Kosteuskartoitukset

Tarve kosteuskartoitukselle voi syntyä esim. vesivahingon seurauksena tai kosteusvaurio epäilystä. Yleensä vesivahinko huomataan helposti, mikäli ne liittyvät laitteiden rikkoutumiseen tai esim. vesikaton vuotoon. Vesivahingon kosteuskartoituksessa selvitetään vahinkotapahtuman laajuus, mitä on tapahtunut ja miksi vesivahinko on päässyt tapahtumaan. Kartoituksessa raportoidaan myös vahinkoalueen tilat, niiden pintamateriaalit ja pinta-alat, jolloin kartoitusraportti toimii mm. vakuutusyhtiön työkaluna korvauspäätöksissä. Mikäli asut asunto-osakeyhtiössä, niin tutkimuksiin pitää olla taloyhtiön lupa, joten näissä tapauksissa kannattaa edetä isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan kautta.

Mielenkiintoista ja tärkeää luettavaa

Arvostan sisäilmayhdistyksen Terveelliset tilat tietojärjestelmää ja suosittelen jokaisen perehtymään heidän tarjoamaan tietoon (https://www.sisailmayhdistys.fi/Terveelliset-tilat)

Lyhyt tietoisku rakentaja.fi palvelusta vastaavan työnjohtajan tehtävistä. Suosittelen rakentajia liittymään rakentaja.fi jäseneksi, sieltä saa paljon hyvää tietoa rakennushankkeeseen ryhtyvälle. Vastaavan työnjohtajan tehtävistä on hyvä sopia aina sopimuksella. (https://www.rakentaja.fi/artikkelit/633/vastaava_tyonjohtaja.htm)

Scroll to Top