Vastaava työnjohtaja Tornio, Rovaniemi ja Oulu

Vastaava mestari eli vastaava työnjohtaja on rakennushankkeen keskeinen toimija, joka vastaa rakennustyön laadusta, määräysten noudattamisesta ja työmaan sujuvasta toiminnasta. Hän huolehtii siitä, että rakennustyö toteutetaan suunnitelmien, luvan ja rakentamismääräysten mukaisesti. Vastaavan työnjohtajan rooli on erityisen tärkeä varmistamaan rakennushankkeen onnistuminen.

Toiminta-alue ja toimintatavat – Vastaava työnjohtajan palvelut

Palvelualueemme kattaa laajasti Lapin alueen ja tarjoamme vastaavan työnjohtajan palveluita Tornion, Kemin, Rovaniemen ja Oulun kaupungit sekä Ylä-Lapin alueilla. Toimintatapamme perustuvat tiukasti rakennusmääräysten noudattamiseen, mutta samalla toimimme rakennushankkeeseen ryhtyvän kumppanina koko rakennusprojektin ajan. Yhteistyössä asiakkaan kanssa pyrimme löytämään parhaat ratkaisut jokaiseen hankkeeseen, olipa kyseessä sitten suuri kaupallinen projekti tai pienempi omakotitalon rakennus. Valitse sellainen kumppani rakennushankkeeseen, joka pystyy toimimaan sinun tukenasi ja pystyt luottamaan hänen toimintaan.

Vastaavan työnjohtajan tehtävät

Vastaavan työnjohtajan keskeisiä tehtäviä ovat:

  • Rakennustyön kokonaisuuden ja laadun varmistaminen
  • Rakennusmääräysten ja -lupien noudattamisen valvonta
  • Työmaan sujuvan toiminnan takaaminen
  • Tarkastusasiakirjojen täyttäminen ja dokumentointi
  • Yhteistyö eri sidosryhmien, kuten suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja viranomaisten kanssa.

Usein kysytyt kysymykset liittyen vastaavan työnjohtajan tehtäviin.

Mitä ovat vastaavan työnjohtajan tehtävät?

Vastaavan työnjohtajan tehtävät liittyvät rakennustyön kokonaisuuden ja laadun varmistamiseen sekä määräysten noudattamiseen.

Milloin tarvitaan vastaava työnjohtaja?

Vastaava työnjohtaja tarvitaan useimmissa rakennushankkeissa varmistamaan työn laatu ja määräysten noudattaminen.

Kuka hyväksyy vastaavan työnjohtajan?

Vastaavan työnjohtajan hyväksyy yleensä paikallinen rakennusvalvontaviranomainen.

Kuka voi toimia vastaavana työnjohtajana?

Vastaavana työnjohtajana voi toimia henkilö, jolla on riittävä koulutus ja kokemus rakennusalalta.

Esittely

Olen Jon Kangas ja toimin yrittäjänä Byggtask Oy:ssä. Toimin tällä hetkellä yksinyrittäjänä ja vastaan koko liiketoiminnasta itse. Olen valmistunut insinööriksi vuonna 2011 ja olen toiminut kuntotutkimusten sekä rakennusfysiikan parissa siitä lähtien. Olen rakennusalan ammattilainen yli 10 vuoden kokemuksella. Iso osa kokemuksestani on kertynyt urakoinnista sekä vastaavan työnjohtajan tehtävistä. Olen toiminut vastaavana työnjohtajana monissa vaativissa hankkeissa, mutta myös lukuisissa omakotitaloprojekteissa. Palveluissani korostuu asiakaslähtöisyys, ja pyrin aina löytämään parhaat ratkaisut jokaisen asiakkaan tarpeisiin.

Teen työni intohimoisesti ja tunnollisesti, mutta teknisen tietämyksen lisäksi minulla on usean vuoden kokemus kirvesmiehen töistä, joten työsuoritteet, joita valvon, ovat minulle tuttuja. Asiakkailta saamani palaute koostuu siitä, että heillä on ollut luottavainen mieli rakennushankkeeseen. Rakennushankkeeseen ryhtyvä ei usein osaa henkisesti valmistautua hankkeessa vastaan tuleviin yllätyksiin, mutta olen nähnyt ne kaikki ja tiedän miten toimia tilanteessa kuin tilanteessa.

Tulen hyvin juttuun asiakkaiden kanssa kuntotarkastuksella ja tarkastushetkistämme tulee varmasti mieluisia. Useimmat asiakkaani ovat käyttäneet palveluitani uudelleen, esimerkiksi kun rakennus on myöhemmin myyty ja he ovat tarvinneet kuntotarkastajan paikalle.

Kuntotarkastus Tornio, Kuntotarkastus Rovaniemi, Kuntotarkastus Oulu, Kuntotarkastus Kemi

Palvelut

Kuntotarkastukset

Kuntotarkastus on keskeinen osa asuntokauppaa ja kiinteistön ylläpitoa. Tarjoamme perusteellisia ja ammattitaitoisia kuntotarkastuksia Lapin alueella. Ennen kuntotarkastusta perehdymme lähtötietoihin ja teemme alkuhaastattelun. Kuntotarkastuksen jälkeen laadimme yksityiskohtaisen kuntotarkastusraportin, joka antaa selkeän kuvan mahdollisista korjaustarpeista. Mietitkö asunnon kuntotarkastuksen kustannuksia ja kuka maksaa? Ota yhteyttä, niin neuvomme ja opastamme sinua läpi prosessin.

Rakennustyön valvonta

Rakennustyön valvonta on avain onnistuneeseen ja laadukkaaseen rakennusprojektiin. Erikoistumme erityisesti vastaavan työnjohtajan palveluihin ja kylpyhuoneremonttien valvontaan, varmistaen, että remontti suoritetaan korkeimpien standardien mukaisesti. Tarvitsetko kylpyhuoneremontti valvojaa tai mietitkö remontin valvonnan hintaa? Olemme täällä auttaaksemme. Tarjoamme kattavaa rakennustöiden valvontaa, joka kattaa kaikki remontin vaiheet alusta loppuun. Luota ammattitaitoomme ja varmista, että rakennusprojektisi toteutetaan sujuvasti ja laadukkaasti.

Kosteuskartoitukset

Tarve kosteuskartoitukselle voi syntyä esim. vesivahingon seurauksena tai kosteusvaurio epäilystä. Yleensä vesivahinko huomataan helposti, mikäli ne liittyvät laitteiden rikkoutumiseen tai esim. vesikaton vuotoon. Vesivahingon kosteuskartoituksessa selvitetään vahinkotapahtuman laajuus, mitä on tapahtunut ja miksi vesivahinko on päässyt tapahtumaan. Kartoituksessa raportoidaan myös vahinkoalueen tilat, niiden pintamateriaalit ja pinta-alat, jolloin kartoitusraportti toimii mm. vakuutusyhtiön työkaluna korvauspäätöksissä. Mikäli asut asunto-osakeyhtiössä, niin tutkimuksiin pitää olla taloyhtiön lupa, joten näissä tapauksissa kannattaa edetä isännöitsijän tai hallituksen puheenjohtajan kautta.

Mielenkiintoista ja tärkeää luettavaa

Arvostan sisäilmayhdistyksen Terveelliset tilat tietojärjestelmää ja suosittelen jokaisen perehtymään heidän tarjoamaan tietoon (https://www.sisailmayhdistys.fi/Terveelliset-tilat)

Lyhyt tietoisku rakentaja.fi palvelusta vastaavan työnjohtajan tehtävistä. Suosittelen rakentajia liittymään rakentaja.fi jäseneksi, sieltä saa paljon hyvää tietoa rakennushankkeeseen ryhtyvälle. Vastaavan työnjohtajan tehtävistä on hyvä sopia aina sopimuksella. (https://www.rakentaja.fi/artikkelit/633/vastaava_tyonjohtaja.htm)

Scroll to Top